Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost şef de la IPJ Constanţa îşi avertiza soţia când venea ANPC în control la barul ei de pe plajă

Agerpres
ANPC Obor
DNA a anunţat luni că a sesizat instanţa de judecată cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu Mircea Relu Vizitiu, la data faptelor comisar şef de poliţie, adjunct al inspectorului şef al IPJ Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în formă continuată; acces ilegal la sistem informatic în formă continuată şi divulgarea unor informaţii nepublice în formă continuată.

De asemenea, a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi cu soţia comisarului, acuzată de instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată şi instigare la divulgarea unor informaţii nepublice în formă continuată.

Conform DNA, în data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acţiuni comune IPJ Constanţa - ANPC, Mircea Relu Vizitiu ar fi anunţat-o pe soţia sa despre iminenţa efectuării unui control pe plajele din municipiul Constanţa, unde aceasta administra un beach bar. Controlul a fost efectuat în dimineaţa zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizată zona de plajă în care funcţiona barul.

Comisarul mai este acuzat că, în data de 12 octombrie 2020, ar fi informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei ar fi fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii, cât şi infracţiunea reclamată.

În cursul anului 2020, în mai multe situaţii şi la solicitarea soţiei, comisarul Vizitiu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată.

Soţii Vizitiu şi-au recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor DNA şi au acceptat să primească pedepse cu suspendare.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.