Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost spion rus în Occident cere o decizie în privința Transnistriei: `Trebuie să știe dacă să ne aștepte`. Nou moment halucinant la televiziunile rusești

captura Rai Uno
donbas transnistria ucraina

Un fost spion rus în Occident cere o decizie în privința Transnistriei: `Trebuie să știe dacă să ne aștepte`. Nou moment halucinant la televiziunile rusești

Andrei Bezrukov, un fost spion rus care a operat timp de peste două decenii în Occident, a făcut apel ca Moscova să ia o decizie hotărâtă privind Transnistria, pentru ca locuitorii din regiune să știe dacă să aștepte trupele ruse.

Invitat în platoul emisiunii propagandistului Vladimir Soloviov, Bezrukov a ținut un lung monolog în care a vorbit despre ceea ce el a descris ca fiind lipsa de hotărâre și direcție clară privind obiectivele „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o în data de 24 februarie 2022, potrivit Timpul citat de rador.

El a cerut ca Rusia să se comporte mai mult ca un „tăvălug cu aburi”, afirmând că ea este o „mare putere” și că „în Est ei își vor da imediat seama” că ea este „imposibil de oprit”.

„Rusia nu reacționează la scrâșnete și țipete – un tăvălug cu aburi nu are urechi, el doar merge înainte, zdrobind tot în calea sa”, afirmă fostul spion.

„Iar eu propun să ne spunem nouă și inamicilor noștri foarte clar cum vedem acest conflict și unde ar trebui să îl încheiem, și nu doar cu ”denazificare” și ”demilitarizare””, continuă acesta.

„Dar vom cuceri Odesa sau nu o vom face? Vom ajunge la Transnistria sau nu vom ajunge la ea? Pentru ca oamenii din Transnistria să știe și ei dacă vom ajunge la ei!”, afirmă Bezrukov.

După comentariile despre Transnistria, un nou moment halucinant în emisiunea lui Vladimir Soloviov

Discuția între prezentatorul TV rus și fostul spion al Moscovei frizează apoi absurdul:

„Să fiu sincer eu mă gândeam la Lisabona. Fiindcă acum tăvălugul va trebui să meargă departe. Și nu glumesc deloc. La modul în care merg toate lucrurile acum Odesa și Transnistria sunt doar etape și [războiul] nu se va mai încheia doar cu ele”, intervine Soloviov.

„Vladimir Rudolfovici, chiar vrei să îi hrănești și pe săracii din Portugalia cu pâinea noastră?”, îi răspunde Bezrukov.

„Și nu doar pe ai Portugaliei. Vreau să îi pedepsesc pe toți bastarzii care au susținut regimul ucrainean nazist. Vreau ca noi să terminăm munca pe care au făcut-o bunicii noștri. Iar oriunde este ridicat un steag rusesc, nu vreau ca el să mai fie coborât vreodată”, dă replica Vladimir Soloviov.

Cine este Andrei Bezrukov, spionul dat înapoi Rusiei într-un schimb pentru Serghei Skripal

Se crede că Bezrukov a operat peste 20 de ani sub numele de „Donald Heathfield” ca spion în mai multe țări occidentale, printre care Canada și Statele Unite, înainte să fie arestat în 2010 alături de soția sa, Elena Vavilova, de asemenea o agentă dublă a Moscovei.

Cei doi au fost recuperați de Rusia în același an ca parte a unui schimb de prizonieri în urma căruia Occidentul l-a primit pe Serghei Skripal, agentul dublu care avea să fie otrăvit de KGB în Marea Britanie 8 ani mai târziu.

Skripal executa o pedeapsă de 13 ani de închisoare în Rusia în momentul schimbului de agenți, după ce a fost deconspirat și arestat în apropierea apartamentului său din Moscova în 2004.

După ce au fost predați Rusiei atât Bezrukov, cât și soția sa, au fost decorați cu Ordinul „Pentru Merite aduse Petriei” de către președintele Vladimir Putin. El a ocupat ulterior mai multe funcții în cadrul statului rus, inclusiv la MGIMO, institutul diplomatic din subordinea ministerului rus al Externelor.

În prezent el predă la universități rusești și este angajat în rolul de consultant de o companie petrolieră la care soția sa ocupă aceeași funcție.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat în mod repetat Rusia în ultimele luni că încearcă să destabilizeze țara sa și să răstoarne guvernul de la Chișinău, crezându-se că organizarea unor provocări în Transnistria sunt un pilon central al planurilor Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.