Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fruntaș liberal ține 60% din școli fără autorizaţie sanitară şi de securitate la incendii

Directorul DSP Suceava, Firuţa Bosancu, a informat în şedinţa Colegiului Prefectural de marţi, că aproximativ 60% dintre şcolile judeţului nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Președintele Consiliului Județean Suceava este Gheorghe Flutur, de la PNL, susținător al lui Florin Cîțu.

Bosancu a precizat în raportul prezentat că, din totalul celor 727 de unităţi de învăţământ, sunt autorizate sanitar 303, dintre care 107 grădiniţe, 143 de şcoli, 37 de licee, şase unităţi speciale de învăţământ, o şcoală postliceală şi nouă cluburi ale copiilor, scrie agerpres.ro.

Directorul DSP Suceava a spus că, pentru verificarea normelor de igienă din unităţile de învăţământ preuniversitar şi având în vedere contextul epidemiologic actual, reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat, pe parcursul anului 2021, acţiuni de control în 54 de unităţi de învăţământ preuniversitar.

Potrivit lui Bosancu, în urma acestor controale s-au constatat o serie de neconformităţi în ceea ce priveşte condiţiile de funcţionare asigurate la nivelul unităţilor controlate, printre care lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare, neasigurarea de grilaje de protecţie a corpurilor de încălzire centrală, neasigurarea împrejmuirii spaţiului de joacă destinat preşcolarilor faţă de curtea destinată elevilor, lipsa cabinetului medical autorizat şi organizat pentru asigurarea medicală preventivă, curativă şi de urgenţă sau neasigurarea de obiecte sanitare dimensionate potrivit vârstei la grupurile sanitare ale preşcolarilor, dar şi neasigurarea măsurilor de protecţie la accidente la ferestre, existenţa unui mobilier şcolar cu grad avansat de uzură sau probe de apă neconforme.

Totodată, şi reprezentantul ISU Suceava, Marian Constantin Ruscan, a arătat, în şedinţa Colegiului Prefectural de marţi, că doar 154 de clădiri cu destinaţia de învăţământ au autorizaţie de securitate la incendii.

El a precizat că, din totalul de 836 de clădiri cu destinaţia învăţământ, 488 nu necesită autorizare, iar dintre cele 388 pentru care se impune autorizaţia ISU, 234 nu sunt autorizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.