Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general îşi anunţă victoria în alegerile prezidenţiale din Mauritania

Operation World
Mauritania

Generalul în retragere Mohammed Ould Ghazouni, fost ministru al apărării, şi-a proclamat duminică victoria în alegerile prezidenţiale din Mauritania, transmite DPA preluat de Israel.

Ghazouni a fost sprijinit de partidul de guvernământ, iar anunţul victoriei sale a fost întâmpinat cu proteste ale opoziţiei şi cu manifestaţii pe străzile din capitala Noukachott.

Nu s-au înregistrat victime, deşi poliţia a intervenit în mai multe locuri cu gaze lacrimogene şi a folosit bastoanele de cauciuc pentru a dispersa protestatarii care blocaseră câteva străzi cu pneuri aprinse.

Ould Ghazouni, considerat un apropiat al actualului şef al statului, le-a promis duminică susţinătorilor săi că va continua reformele.

Unul din contracandidaţii săi, activistul împotriva sclaviei Biram Ould Abeid, a declarat că victoria proclamată de fostul general este "falsă şi mincinoasă" şi a atras atenţia presei că numărătoarea voturilor nu s-a încheiat.

Opoziţia a acuzat nereguli în procesul electoral de duminică. După numărarea a 97% din buletinele de vot, un oficial din comisia electorală a afirmat, sub rezerva anonimatului, că Ghazouni a obţinut 51,7% din voturi, iar Abeid 18,4%. La alegeri au participat şase candidaţi.

Transferul paşnic al puterii ar reprezenta o premieră după câteva decenii în Mauritania, fostă colonie franceză cu circa 3,6 milioane de locuitori. În 1978, 2005 şi 2008 au avut loc lovituri de stat - ultimele două, cu contribuţia generalului Ghazouni. Acesta este considerat un apropiat al preşedintelui în exerciţiu, Mohammed Ould Abdel-Aziz, de asemenea fost general, ajuns la putere în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.