Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general român preia comandamentul unei importante structuri din cadrul NATO (FOTO)

Luni, 24 iunie, a avut loc la Lisabona, în Portugalia, ceremonia de predare a conducerii Centrului Întrunit de Analiză și Lecții Învățate al NATO (JALLC). Generalul de brigadă Bogdan Cernat, din Armata Română, a preluat comanda de la generalul de brigadă Antonio Nascimento, din cadrul Forţelor Aeriene Portugheze,

La ceremonia au luat parte Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, mai mulţi ofiţeri din cadrul Armatei Portugaliei şi angajaţi ai JALLC.

Este pentru a doua oară când comandantul Centrului Întrunit de Analiză și Lecții Învățate al NATO este român, după ce funcţia a fost ocupată, în perioada 2013-2016, de generalul de brigadă Mircea Mîndrescu. A fost prima poziţie de comandă deţinută de România în cadrul NATO, după aderarea din 2004.

Generalul de brigadă Bogdan Cernat are 50 de ani, a fost comandat al Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” şi fost şef al Biroului Protocol din cadrul MApN.

JALLC este agenția principală a NATO pentru analiza operațiunilor, instruirii și experimentelor și pentru colectarea și diseminarea lecțiilor învățate. JALLC desfășoară echipe de proiect la nivel mondial, oferind sprijin de analiză NATO la nivel strategic și operațional.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.