Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un german a avut parte de surpriza vieții în Italia - Aflat în vacanță, a fost reținut pentru a fi extrădat în România. Era condamnat în lipsă

Pinterest
italia justitie

Era căutat cu un mandat internațional de arestare, dar spune că nu a auzit niciodată nimic, nu doar despre condamnare, ci și despre procesele care i-au fost intentate de justiția română. A aflat despre toate aceste lucruri de-abia atunci când a ajuns la un hotel din Tirolul de Sud, unde a fost arestat de poliție. Motivul? A ucis un urs (un animal care se bucură de o protecție strictă în România) în timpul unei partide de vânătoare din 2017. Protagonistul poveștii este un antreprenor german în vârstă de 65 de ani, care se află acum în arest la domiciliu la San Genesio, în așteptarea deciziei Curții de Apel privind recursul împotriva validității arestării, notează publicația italiană Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

Fără să bănuiască tristul epilog al vacanței sale, bărbatul a ajuns pe 2 iulie la Anterselva, unde s-a cazat într-un hotel. Fusese în Slovenia cu un grup de prieteni și, pe drumul de întoarcere acasă, s-a gândit să se oprească puţin în provincia Bolzano. După înregistrarea la hotel, datele sale au fost verificate de către Poliție, care a constatat existența unui mandat de arestare pentru executarea unei pedepse de un an și trei luni de închisoare. Motiv pentru care carabinierii l-au ridicat și l-au dus la închisoare. Omul era ca picat din cer, s-a gândit că în mod sigur era vorba de o neînțelegere. Susține că nu ştia nimic despre acuzațiile împotriva lui. În realitate, în România s-a declanșat un proces și inculpatul a fost condamnat pentru că a fost găsit vinovat de uciderea ursului în timpul unei partide de vânătoare de mistreți.

Germanul nu ar fi știut nimic despre procesul din România

Asistat de avocații Flavio Moccia și Ernest Cuccarollo, bărbatul a contestat extrădarea, pe baza unei serii de considerente juridice care gravitează în jurul necunoașterii hotărârii penale împotriva sa în România. Apărătorii, pe lângă apelul din Italia, au dat instrucțiuni unui coleg de-al lor român să conteste sentința care s-a oprit în primă instanță, în condițiile în care antreprenorul nu făcuse recurs. Aceștia susțin că nu poate exista o sentință definitivă, având în vedere că inculpatul a fost lipsit de dreptul la apărare. De asemenea, vor trebui verficate o serie de proceduri legale, mai ales în ceea ce privește legalitatea citărilor persoanei învinuite, care nu are domiciliul în România.

Avocații italieni au explicat pentru Corriere dell'Alto Adige: „Clientul nostru s-a dus în România să vâneze mistreți cu permise și acte administrative legale.”

În timpul vânătorii, a fost ucis un urs. De aici și acuzația de ucidere a unei specii protejate în baza unei legi din 2016. ''Nu se știe, însă, care dintre participanți a lovit efectiv animalul'', precizează avocatul.

Cererea de respingere a extrădării este motivată şi de starea proastă a închisorilor din România și de tratamentul rezervat deținuților. Dacă cererea este acceptată, bărbatul s-ar putea întoarce în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.