Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un german va fi judecat în Turcia pentru terorism

Procesul unui german deţinut din martie în Turcia şi acuzat de apartenenţă la un grup terorist s-a deschis vineri în oraşul Sirnak (sud-est), informează dpa preluată de Agerpres.

Bărbatul de 29 de ani din oraşul Giessen, identificat în virtutea legii germane privind confidenţialitatea ca Patrick K, a fost arestat la frontiera turco-siriană, a relatat agenţia de presă de stat turcă Anadolu. Potrivit familiei sale, el se afla acolo în drumeţie.

Autorităţile turce îl acuză că este membru al Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), o miliţie activă în Siria şi clasificată de Turcia ca teroristă, a declarat avocatul său Huseyin Bilgi pentru dpa joi. El este de asemenea acuzat de "intrarea într-o zonă de excludere militară", a spus Bilgi.

Acuzaţiile, împreună, ar putea conduce la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Potrivit mamei sale, Claudia S, Patrick nu este de aşteptat să apară în instanţă şi va participa prin video-link. El va sta "singur într-o cameră în faţa unui laptop" fără să ştie cine îi traduce cuvintele, a declarat mama sa.

Patrick K se află în detenţie în provincia Elazig, dar procesul său are loc la sute de kilometri distanţă, în Sirnak, unde a fost arestat.

Mama sa a spus că Patrick K ar putea fi acuzat doar de "încercare inconştientă de a trece graniţa siriană", în timp ce toate celelalte acuzaţii au fost "respinse", inclusiv că el are experienţă în arme după ce ar fi servit în armata germană. El nu a fost niciodată acolo, a explicat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.