DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un gest al Guvernului ar putea aduce proteste în Kiseleff

psd2

Guvernul a modificat în ultima şedinţă din acest an Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei din 1989, în sensul în care beneficiază de recunoştinţa statului român numai persoanele care au avut un rol determinant în victoria Revoluţiei din 1989.

Astfel, Guvernul a introdus titlul de 'Luptător cu rol determinant' pentru care este nevoie de obţinerea unui nou certificat de revoluţionar acordat celor care, 'în perioada 14-22 decembrie 1989, au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei din 1989, şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, au ocupat şi aparat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, doar în localităţile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului'.

Persoanelor care deţin în prezent titlul de 'Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite' li se vor elibera noi certificate pentru obţinerea titlului de 'Luptător cu Rol Determinant', dacă îndeplinesc condiţiile stabilite de lege şi au avizul unei comisii parlamentare. Această comisie va înainta, ulterior, şefului statului propunerile de atribuire a acestui titlu.

Cererile pentru acordarea titlului de 'Luptător cu Rol Determinant' se vor depune în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei.

In decursul ultimului an, mai multe proteste ale revolutionarilor au avut loc in fata sediului central al PSD din Bd. Kiseleff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.