Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant chinez investește 10 mil. euro la Timişoara, în prima fabrică din Europa. Grupul va produce componente pentru frigidere, espressoare şi aragaze

investitie

Producătorul de componente pentru electronice şi electrocascnice Topband din Shenzhen, China, a majorat în această toamnă cu 10 milioane de euro capitalul social al firmei din România, scrie Mediafax.

Compania Topband Smart Europe Company Limited SRL, cu sediul în judeţul Timiş, a fost fondată anul trecut şi este cea prin intermediul căreia chinezii vor opera fabrica pe care o dezvoltă local.

Gigantul Topband a anunţat în urmă cu circa un an că intră pe plan local şi că va investi 30 de milioane de dolari până în 2025 în a dezvolta operaţiuni de producţie în România. Mai mult, ei au spus că vor 1.000 de salariaţi.

„(...) Intenţia noastră este să atingem o capacitate de 9 milioane de piese anual, care vor genera vânzări de aproximativ 150 de milioane de dolari. Iar toate acestea reprezintă doar primul pas pe care Topband îl face în România, de unde vom oferi produse şi servicii postvânzare pentru controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic şi echipamentelor electrice realizate în toată Europa“, spunea acum un an Shengxiang Ye, general manager al Topband Europe.

Clienții companiei sunt firme precum Haier, Electrolux sau De’Longhi. Compania a primit în primăvara acestui an aprobarea pentru un ajutor de stat în valoare de 5,4 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.