Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un greu liberal s-a decis. Pe cine susține la Congres. Raportul de forțe Bușoi-Orban

orban busoi

Ludovic Orban și Cristian Bușoi își depun astăzi candidaturile la șefia PNL. Fiecare va merge,  însoțit de proprii săi, susținători, la sediul central din Modrogan pentru a  depune moțiunea  de candidatură. Fiecare va încerca,  în luna care a mai rămas până la Congres să convingă partizanii celuilalt candidat  să defecteze și să se ralieze cauzei sale. Deja însă o bună parte din filiale s-au pronunțat, dar  tonul îl dau organizațiile puternice.

Lia Olguţa Vasilescu, ironii pentru românii din diaspora, după Eurovision

Pentru președinția acestui partid se bat doi vechi liberali. Este și normal, în condițiile în care, în urma alegerilor interne, vechii liberali au câştigat un număr aproape dublu de organizaţii judeţene,  iar foștii pedeliști, deși cele mai puternice organizaţii rămân în mâinile lor, nu au putut găsi un candidat din rândurile lor capabil să adune majoritatea voturilor la Congresul din 17 iunie.

De altfel, filialele performante îi implicit cu un număr ridicat de delegați vor înclina balanţa  votului la acea dată. Până acum, prin alianța perfectată cu liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, Ludovic Orban a reușit să obțină sprijinul  filialelor  ardelene  puternice precum Arad,  Alba și Sălaj, și are de partea  sa și concursul altor filiale - Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Vrancea, Vâlcea.

Strategia sa, de a-și prezenta la scenă deschisă susținătorii și semnatarii moțiunii sale  a dat roadele preconizate. Potrivit unor surse din anturajul lui Orban, acesta a bătut, recent, palma și cu liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, iar liderul PNL Sibiu,  Raluca Turcan  îl va sprijini, la rândul său, în ziua Congresului.

"După momentul întâlnirii cu peste 20 de lideri de filiale, gașca cealaltă s-a spart. Spre noi au fugit Buican, cei de la Olt și alții. De altfel, semnalul l-a dat  dinainte Teodor Atanasiu cu plecarea lui la ANRE.Dacă credea că e vreo șansă de reușită pentru Bușoi ar fi rămas  la masa învingătorilor", susțin sursele citate.

Tabăra Bușoi susține însă contrariul și e sigură de susținerea puternicelor filiale controlate de fostul PDL de la Suceava și Sibiu.

Chiar și așa bătălia dintre cele două grupări se anunță una destul de echilibrată. Oganizaţiile care au anunţat, în mod public, până acum că-l vor susţine pe Buşoi sunt PNL Bucureşti şi cinci organizaţii de sector, precum şi PNL Caraş-Severin. Urmează să-și anunțe susținerea  PNL Maramureș, Mureș, Mehedinți, Brăila, Teleorman şi Ilfov, susțin pentru stiripesurse.ro, surse din conducerea PNL care merg pe varianta Bușoi.

În alte organizații. voturile vor fi împărțite. "Bușoi merge în special  pe structura TNL și mizează pe sprijinul tinerilor liberali.   Va rupe voturi la Timiș, Cluj, Călărași, așa cum Orban va rupe din voturile Bucureștiului", ne-au mai precizat sursele citate, care estimează numărul filialelor pro-Bușoi ca fiind pe la 20.

Totul va depinde de  promisiunile făcute de fiecare parte pentru locurile de vicepreședinți la nivel național și, mai important,  de alocarea de locuri eligibile pentru organizații,  pe lista pentru viitoarele alegeri europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.