Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de 19 cetăţeni turci, presupuşi membri ai reţelei Gulen, încearcă să obţină refugiu în Grecia

goolets.net
grecia turcia

Un grup de 19 cetăţeni turci încearcă să obţină refugiu în Grecia, unde au debarcat în cursul dimineţii de joi pe insula Elafonisos, a declarat agenţiei EFE un purtător de cuvânt al poliţiei elene.

Membrii acestui grup - 8 bărbaţi, 7 femei şi 4 minori - s-au prezentat drept susţinători ai lui Fethullah Gulen, clericul turc aflat în SUA şi acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele loviturii de stat eşuate, din iulie 2016, împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Agerpres.ro.

De la acea lovitură de stat mii de cetăţeni turci, inclusiv militari şi poliţişti, au cerut azil politic în Grecia şi în alte ţări europene pentru a scăpa de persecuţiile lansate de autorităţile turce împotriva membrilor reţelei lui Gulen.

Refugierea acestora în Grecia a tensionat relaţiile tradiţional încordate între Ankara şi Atena, iar Turcia s-a retras din acordul bilateral cu Grecia asupra gestionării crizei provocate de valul de migranţi veniţi din Orientul Mijlociu.

Noul incident survine într-un moment în care Erdogan motivează vetoul său împotriva admiterii Finlandei şi Suediei în NATO prin faptul că aceste două ţări adăpostesc ''terorişti'', referire la membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la cei ai reţelei Gulen sau la miliţiile kurde din Siria.

Preşedintele Erdogan a insinuat că state membre ale NATO, precum SUA, Germania, Franţa şi Grecia, sprijină într-un fel sau altul aceste organizaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.