Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de 900 de militanți talibani vor fi eliberați de Guvernul afgan, pe fondul continuării violenţelor

talibani

Un grup de 900 de militanţi talibani vor fi eliberaţi marţi, a anunţat Consiliul de Securitate Naţională afgan, încă un pas în cadrul recentelor eliberări destinate să stimuleze procesul de pace, pe fondul continuării violenţelor, relatează dpa.

Javid Faisal, purtătorul de cuvânt al Consiliului, a declarat că guvernul speră că talibanii vor răspunde la noua măsură extinzând o încetare a focului de trei zile începută duminică pentru a sărbători Eid al-Fitr, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Talibanii nu au reacţionat încă la cerere. Cu 100 de talibani eliberaţi luni şi 1.000 puşi în libertate în ultimele luni, guvernul afgan a eliberat în total 2.000 de prizonieri talibani, a spus Javid. Mai înainte, talibanii au salutat anunţul.

Eliberarea a până la 5.000 de prizonieri talibani face parte din acordul din februarie între talibani şi Statele Unite şi este o precondiţie stabilită de militanţi pentru a se alătura discuţiilor intra-afgane.

În ciuda încetării reciproce a focului de către guvernul afgan şi talibani în timpul Eid, violenţe sporadice au avut loc în unele părţi ale ţării.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Luni, o ciocnire între talibani şi forţele afgane în provincia nord-estică Badakhshan s-a soldat cu un soldat mort şi doi răniţi, potrivit consilierilor locali.

O bombă plasată pe marginea drumului a ucis de asemenea patru membri ai aceleiaşi familii în Kandahar (sud) şi a rănit încă o persoană luni noapte, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provincial.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Qari Yousuf Ahmadi a revendicat responsabilitatea pentru o bombă plasată pe marginea drumului în provincia Herat (vest) luni noapte, care s-a soldat cu mai mulţi soldaţi morţi şi răniţi. Explozia a fost condamnată de autorităţile locale din Herat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.