Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de experţi al Ministerului Sănătăţii din Japonia, în favoarea utilizării medicamentelor derivate din canabis

canabis

Japonia ar trebui să aprobe utilizarea medicamentelor pe bază de canabis, a recomandat joi un grup de experţi al Ministerului Sănătăţii, deschizând astfel calea unei posibile revizuiri a legilor extrem de stricte ale ţării privind drogurile, relatează AFP.

Această modificare nu ar afecta însă politica de toleranţă zero a Japoniei cu privire la consumul de marijuana în scop recreaţional, acelaşi grup de exeperţi propunând în schimb reguli mai stricte cu privire la utilizarea sa non-medicală, potrivit Agerpres.

Legile anti-canabis sunt deosebit de dure în Japonia, unde vedete internaţionale au fost reţinute, între care fostul component al trupei Beatles Paul McCartney, care a petrecut nouă zile în detenţie în 1980, după ce în bagajele sale a fost descoperită marijuana.

Guvernul nipon discută însă de câteva luni despre posibila aprobare a medicamentelor derivate din canabis, deja autorizate în multe ţări pentru a trata anumite boli, precum cazurile severe de epilepsie.

Joi, grupul de experţi al Ministerului japonez al Sănătăţii a recomandat guvernului să revizuiască legislaţia pentru a autoriza importul şi fabricarea de medicamente care folosesc componente de canabis.

Cu toate acestea, el a cerut, de asemenea, o revizuire a textelor pentru a sublinia clar că consumul de canabis în scopuri recreaţionale constituie o infracţiune gravă.

Acest lucru ar elimina o lacună juridică în Japonia care face ca consumul de canabis să fie legal din punct de vedere tehnic, chiar dacă deţinerea mugurilor, frunzelor şi a rădăcinilor sale este pedepsită cu până la cinci ani de închisoare, sau chiar şapte ani în cazul vânzării pentru profit.

Acest paradox provine dintr-o măsură veche menită să împiedice agricultorii să fie arestaţi pentru că au inhalat fum psihoactiv atunci când cultivă cânepa pentru a face frânghii, de exemplu.

Recomandările grupului de experţi au loc în condiţiile în care produsele care conţin canabidiol (CBD), molecula fără efect psihoactiv a canabisului, câştiga popularitate în Japonia.

Grupul de exeperţi a cerut, de asemenea, ca actuala interdicţie generală a plantelor de canabis să fie înlocuită cu o interdicţie a THC, principala sa moleculă psihoactivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.