Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de șomeri a încercat să pătrundă în sediul guvernului de la Tunis. Mai mulți răniți

Tunisia

Ciocniri violente au izbucnit sâmbătă în fața sediului guvernului de la Tunis între forțele de ordine și mai mulți șomeri care au încercat să pătrundă în clădire, înregistrându-se răniți, a informat Ministerul de Interne, citat de AFP.

"Aproximativ 60 de șomeri s-au adunat" pe o stradă din capitală după care s-au îndreptat spre sediul guvernului unde au încercat să intre cu forța, a precizat ministerul într-un comunicat. Potrivit ministerului, cinci polițiști au fost răniți de manifestanții care au aruncat cu pietre.

La rândul său, secretarul general al Uniunii generale a studenților tunisieni (UGET), Wael Naouar, a făcut cunoscut că mai mulți manifestanți au fost răniți în ciocnirile cu poliția și că doi dintre aceștia au fost internați în spital.

Wael Naouar a adăugat că 19 manifestanți au fost arestați, relatează Agerpres.

Potrivit liderului organizației, manifestanții aveau interdicția de a lucra în sectorul bugetar din epoca fostului președinte Zine el Abidine Ben Ali — alungat de la putere în 2011—, din cauza legăturii lor cu UGET, la acea dată opozantă a regimului tunisian. Ei au cerut să li se asigure locuri de muncă în sectorul bugetar.

Tunisia a cunoscut la mijlocul lunii ianuarie o contestație socială inedită prin amploarea și durata sa cu începere din 2011 și revolta populară care a dus la răsturnarea lui Zine el Abidine Ben Ali.

Guvernele care s-au succedat în ultimii ani au afirmat toate că lupta împotriva șomajului reprezintă o prioritate, fără succes însă pe fondul unei grave crize economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.