Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de protestatari din Sarajevo, lăsaţi să-şi continue carantina acasă după ce au făcut greva foamei

Twitter
coronavirus

Un grup de protestatari din Sarajevo care au făcut greva foamei pentru că erau ţinuţi în carantină au primit marţi acceptul autorităţilor bosniace de a-şi continua izolarea acasă, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Cei circa 50 de oameni, care stăteau de peste două săptămâni într-un cămin studenţesc din capitala bosniacă, au fost lăsaţi să plece la casele lor pentru a-şi continua acolo autoizolarea, au precizat oficiali locali şi reprezentanţi ai grupului.

Potrivit protestatarilor, mulţi dintre ei nici nu au fost testaţi pentru coronavirusul de tip nou, iar alţii nu au primit rezultatul testelor. Unii dintre ei au spus de asemenea că nu au primit medicamentele de care au nevoie pentru alte afecţiuni. Protestatarii au angajat şi un avocat pentru a examina legalitatea ţinerii lor în carantină.

Un alt grup de circa 80 de persoane intrate în carantină mai târziu vor rămâne în respectivul cămin.

Separat, peste 80 de oameni carantinaţi într-un hotel din oraşul central Zenica au intrat în greva foamei pe 20 aprilie, cerând să fie testaţi şi lăsaţi să plece dacă testele ies negative. Proteste similare au avut loc în oraşele Doboj şi Maglaj.

În cadrul măsurilor menite să oprească propagarea noului virus, autorităţile din Federaţia Bosnia-Herţegovina îi ţin în carantină pe cei care vin din străinătate timp de 28 de zile. În cealaltă entitate autonomă a Bosniei, Republika Srpska, cei veniţi din străinătate pot continua carantina acasă, dacă în două săptămâni nu dezvoltă simptome de COVID-19.

Până acum, în statul balcanic au fost confirmate oficial 1.342 de cazuri de infectare, cu 51 de decese.

Şi înainte de actuala pandemie, sistemul de sănătate al ţării era într-o stare precară, iar un mare număr de medici şi asistente au plecat să lucreze în Occident, provocând temeri că în curând Bosnia nu va mai dispune de suficient personal medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.