Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup de solicitanţi de azil afgani respinşi, deportaţi de Germania, a aterizat miercuri la Kabul

The Express Tribune
refugiati afgani

Un grup de solicitanţi de azil afgani respinşi, deportaţi de Germania, a aterizat miercuri la Kabul, a confirmat un responsabil pentru migraţie, informează dpa preluată de Agerpres

Grupul de 14 afgani, îmbarcaţi la bordul unui avion care a decolat de pe aeroportul Frankfurt, a aterizat în jurul orei 7:00 (2:30 GMT), potrivit acestui responsabil.

Aceasta a fost a 19-a deportare în grup de afgani din Germania începând din decembrie 2016. Un total de 439 de bărbaţi au fost trimişi înapoi pe calea aerului.

Deportările sunt profund controversate, în contextul în care criticii acestor metode afirmă că ţara, unde atacurile militanţilor talibani şi din Statul Islamic sunt comune, este încă prea periculoasă.

În iulie, un afgan s-a sinucis după ce a fost deportat. Bărbatul în vârstă de 23 de ani a locuit în Germania timp de opt ani înainte de a fi trimis înapoi la Kabul.

Potrivit surselor militare, în jur de 35 de membri ai forţelor de securitate ale ţării sunt ucişi zilnic în atacuri şi ciocniri.

Numărul civililor ucişi în conflict a rămas la "niveluri extreme" cu 2.798 de persoane ucise în primele nouă luni ale anului, o creştere de 21% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat ONU în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.