Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup format din 14 cetăţeni sirieni şi irakieni a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Borş

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Un grup format din 14 cetăţeni sirieni şi irakieni a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Borş, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la circa 200 de metri de graniţa cu Ungaria, informează agerpres.ro

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, cele 14 persoane, două femei, şapte bărbaţi şi cinci copii, se deplasau pe un câmp către Ungaria. 

Cei 14 au fost opriţi cu aproximativ 200 de metri înainte de linia de frontieră şi au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări. 

"Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, adulţii au vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", se precizează în comunicatul ITPF Oradea. 

Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.