Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup internaţional de fonduri de pensii iniţiază acţiune în instanţă împotriva producătorului auto german Volkswagen

Das Auto
volkswagen

Un grup internaţional de fonduri de pensii iniţiază acţiune în instanţă împotriva producătorului auto german Volkswagen, în efortul de a determina compania să dezvăluie detalii ale lobby-ului său în chestiuni privind schimbarea climei.

Grupul de investitori instituţionali - inclusiv Church of England Pensions Board şi Fondul de pensii al statului suedez, AP7 - susţine că Volkswagen (VW) a respins în mod repetat solicitările privind informaţii în legătură cu lobby-ul pe care compania l-a desfăşurat în chestiuni legate de climă, acuzând producătorul auto de activităţi de lobby ce ar contrazice poziţiile sale anunţate public, pe tema schimbării climei, informează BBC, citat de Rador.

Acest lucru ar putea expune compania la daune de reputaţie şi de operativitate, ceea ce ar periclita securitatea investiţiilor fondurilor de pensii. VW a comunicat că este de acord cu faptul că subiectele legate de schimbările climei trebuie abordate cu o transparenţă mai mare, însă a insistat că solicitările grupului de fonduri de pensii sunt inadmisibile, întrucât ar submina autoritatea conducerii companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.