Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup neonazist din Franţa care plănuia atacuri asupra lăcaşurillor de cult, anihilat

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Cinci persoane au fost inculpate între septembrie şi mai într-o anchetă judiciară asupra unui plan de atac încă neclar dar "susceptibil să vizeze un lăcaş de cult" în Franţa, a anunţat marţi o sursă judiciară franceză, potrivit agerpres.ro.

"Lăcaşuri de cult evreieşti sau musulmane" au fost evocate de către acest grup "ideologic apropiat mişcării neonaziste", potrivit unei surse apropiate dosarului şi citată de France Presse.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

Cazul face parte dintr-o procedură judiciară deschisă pe 8 septembrie pentru infracţiuni legate de legislaţia asupra armelor şi inculparea unui prim suspect, care a fost în cele din urmă plasat în arest preventiv, a precizat sursa judiciară. Alţi doi bărbaţi, inclusiv un minor, au fost inculpaţi în octombrie.

Cu toate acestea, "cercetările au sugerat că ei aveau un plan încă nedefinit de a trece la acte violente de natură să vizeze un lăcaş de cult", potrivit sursei judiciare, având ca rezultat sesizarea în ianuarie a secţiei antiteroriste a parchetului din Paris.

Acesta, la rândul său, a încredinţat apoi investigaţiile unui judecător de instrucţie "printr-un rechizitoriu suplimentar" având legătură cu terorismul, menţionându-se "transportul, fabricarea de dispozitive explozive şi deţinerea neautorizată de arme".

Citește și: Eugen Teodorovici reacționează după publicarea unui document bombă: Nu există reduceri de personal. Avem bani suficienți

Ulterior, două persoane, dintre care un minor, au fost arestate şi inculpate la 23 mai pentru "asociere teroristă criminală" şi lăsate în libertate sub control judiciar.

Din 2017, serviciile de luptă antiteroristă au efectuat deja cel puţin alte trei operaţiuni vizând mişcarea ultra-dreptei, ale cărei acţiuni sunt luate în serios, deşi cu capacităţi considerate "limitate" de către autorităţi, potrivit unei note a serviciilor de informaţii interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.