Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup NESTATAL a paralizat internetul americanilor

Coordonatorul agenţiilor americane de informaţii, James Clapper, a estimat marţi că uriaşul atac cibernetic ce a paralizat vinerea trecută numeroase site-uri în Statele Unite ale Americii (SUA) nu a fost comis în mod clar de o ţară străină, ci de un grup ''nestatal'', relatează AFP, potrivit agerpres.

ATAC cibernetic fără precedent: Hackerii au blocat internetul în SUA

''Ancheta este în continuare în curs de desfăşurare. Trebuie strânse o mulţime de date. Dar se pare că acesta este cazul'', a răspuns Clapper unei întrebări adresate de prezentatorul de televiziune Charlie Rose care anima la New York o conferinţă a centrului de cercetări Council on Foreign Relations (CFR).

Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

După ce Rose l-a întrebat, de două ori, dacă atacul de vineri asupra internetului este fapta unui ''actor nestatal'', Clapper a răspuns: ''Da, n-aş vrea să închei într-o manieră definitivă despre aceasta. Este o primă apreciere''.

''Există o disparitate între capacităţile cyberactorilor cei mai sofisticaţi, ale cyberactorilor state-naţiune care sunt în mod clar Rusia şi China, dar care au probabil intenţii mai benigne'', a explicat Clapper, adăugând că există şi ''alte ţări care au intenţii mai nefaste şi actori nestatali cu obiective şi mai distructive''.

Citește și: SUA, mesaj FERM pentru Rusia: NATO îşi va consolida prezenţa MILITARĂ în România

Un atac cibernetic întreprins în mai multe valuri a perturbat serios funcţionarea internetului vineri în Statele Unite, privând milioane de persoane de acces îndeosebi la Twitter, Spotify, Amazon sau eBay şi provocând îngrijorare autorităţilor.

Lista victimelor a inclus, de asemenea, Reddit, Airbnb, Netflix şi site-urile mai multor media (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian...), dezorientându-i pe numeroşi internauţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.