Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un iglu din India doreşte să obţină titlul de cea mai mare construcţie de acest tip din lume

theregister.co.uk
iglu

Un iglu, în interiorul căruia a fost amenajată o cafenea, situat într-o populară staţiune din Kashmirul indian, în munţii Himalaya, doreşte să obţină titlul de cea mai mare construcţie de acest tip din lume, relatează EFE.

Structura, ridicată în staţiunea montană Gulmarg, situată la o altitudine de 2.650 de metri în munţii Himalaya, are o înălţime de 11,43 metri, un diametru de 13,56 metri şi pereţi din gheaţă de 1,2 metri grosime, potrivit constructorilor săi.

Interiorul este împărţit în două, unul pentru primirea invitaţilor şi altul pentru expunerea unor piese de artă în spaţiile săpate în pereţii săi groşi, potrivit Agerpres.ro.

Mesele şi scaunele, tăiate în blocuri de piatră, oferă spaţiu pentru 40 de persoane.

Cu aceste dimensiuni, construcţia din Kashmir ar depăşi un alt iglu construit în staţiunea Zermatt, din Elveţia, ridicat în urmă cu şase ani, având diametrul de 12,9 metri şi cea mai mare cupola din lume, şi care a fost inclus în cartea recordurilor Guiness.

Constructorii, care au început să ridice structura odată cu prima zăpadă căzută la Gulmarg, au avut nevoie de aproape două luni pentru a încheia lucrările.

Pentru a menţine căldura în contextul unor temperaturi ce pot scădea la minus zece grade în acest sezon, constructorii au acoperit scaunele cu blănuri de oaie, astfel încât clienţii să se poată delecta cu o ceaşcă fierbinte de qahwa, popularul ceai de şofran din Kashmir.

"Poţi petrece înăuntru o oră fără nicio problemă, însă după aceea începe să-ţi fie frig", a declarat pentru EFE Prakash Seth, unul dintre vizitatorii igluului.

Gulmarg este una dintre destinaţiile turistice cele mai căutate în idilica vale a Kashmirului, care mizează pe turism ca principala sursă de venituri.

Peste 600.000 de turişti (majoritatea din ţară) au vizitat valea în aprilie 2021, potrivit unui responsabil al sectorului de turism. Dintre aceştia, peste 300.000 au vizitat Gulmarg, o destinaţie populară mai ales pentru sporturile de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.