Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important militant al drepturilor omului a fost eliberat anticipat

Un important militant pentru drepturile omului, încarcerat din 2013 în Uzbekistan, a beneficiat de o eliberare înainte de termenul care ar fi trebuit să fie 2017, a anunţat marţi una din colegele sale, citată de AFP.

Bobomurad Razakov (63 de ani) fusese încarcerat după condamnarea pentru 'trafic cu fiinţe umane' într-un dosar pe care ONG-urile internaţionale îl consideră fabricat cu probe irelevante.

Citeşte şi: Matthew a produs pagube în valoare 63 de milioane de dolari în Cuba

Razakov "a fost eliberat, dar este foarte fragil. Are nevoie într-adevăr de îngrijiri medicale', a declarat pentru AFP Vasila Inoiatova, care conduce organizaţia Ezgulik, singurul grup de apărare a drepturilor omului înregistrat legal în Uzbekistan.

Bobmurad Razakov, care conducea filiala Ezgulik din Buhara (în sudul ţării) în momentul arestării sale, a fost maltratat în prima închisoare în care fusese încarcerat. El a fost transferat anul trecut în alt centru de detenţie, unde era 'tratat bine', a adăugat Inoiatova.

Eliberarea sa - despre care presa uzbekă nu a relatat - a avut loc la 22 octombrie, a precizat ea.

Preşedintele uzbek interimar Shavkat Mirzioiev a anunţat, de altfel, o amnistie generală pentru luna decembrie, fără a furniza detalii.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Indonezia. Cel puţin 20 de oameni au murit

Fost prim-ministru, Shavkat Mirizioiev a devenit preşedinte după decesul în septembrie a lui Islam Karimov, care conducea ţara de peste 25 de ani. El este considerat dinainte câştigător al alegerilor prezidenţiale anticipate din 4 decembrie, neavând opoziţie în mod real.

Uzbekistanul este criticat frecvent de ONG-uri pentru controlul foarte strict al autorităţilor asupra media, încălcările drepturilor omului şi încarcerarea opozanţilor, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.