Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial NATO recunoaște: Alianța a fost prea optimistă în privința războiului din Ucraina

Business Insider
NATO Rusia

Șeful Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer, a spus că Occidentul este „prea optimist” cu privire la cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei în 2023 potrivit Financial Times, citat de „European Truth”

Potrivit amiralului, Occidentul credea că „dacă le oferim ucrainenilor muniția și pregătirea necesare, ei vor câștiga”. El a adăugat că acum Alianța „trebuie să aibă grijă să nu fie prea pesimistă în 2024”.

„Însuși faptul că Ucraina este încă un stat suveran și că ucrainenii au recuperat 50% din ceea ce au luat rușii în 2022, este minunat”.

Bloomberg a raportat că membrii NATO vorbesc acum în privat despre atacul rusesc ca fiind un pericol care necesită un răspuns imediat, deoarece există îndoieli tot mai mari că SUA își vor păstra rolul tradițional de a proteja Europa ca parte a alianței.

Pe 17 februarie, în timpul unui discurs la Conferința de Securitate de la München, președintele Volodymyr Zelenskyi a cerut din nou țărilor occidentale să sporească ajutorul militar acordat Ucrainei, menționând că acțiunile forțelor ucrainene sunt limitate de suficiența și gama de arme și „situația din Avdiivka confirmă acest lucru.”

El a mai spus că nu are în vedere alternative la ajutorul SUA, deoarece se așteaptă ca problema să fie rezolvată și Washingtonul să rămână un aliat strategic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.