Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt prelat rus propune un program pentru dezvoltarea ’bărbaților adevărați’ - Cum ar trebui să fie aceștia în viziunea Bisericii

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Patriarhul Kiril Patriarhul Daniel Kiril Daniel

Preotul Dmitri Smirnov, şeful Comisiei Patriarhiei ruse pentru problemele legate de protecţia familiei, mamei şi copilului, a chemat la o revizuire drastică a întregului sistem de educaţie a băieţilor în Rusia şi a propus o serie de măsuri în acest sens, informează Interfax-Relighia potrivit Agerpres.

'Majoritatea bărbaţilor din ţara noastră sunt educaţi exclusiv de femei - mama, bunica, profesoara, la şcoală, educatoarea, la grădiniţă. Ei nu pot să devină bărbaţi adevăraţi. Cresc nişte papă-lapte care nu sunt capabili de nimic - se tem de armată, nu ştiu cum să se bată, nu vor nici să muncească. Cel mai important verb pe care îl aud de dimineaţă până seara este "mănâncă". Aşadar, 'mănâncă' tot timpul şi în final avem nişte fiinţe care nu seamănă nici de departe cu ceea ce ar trebui să fie bărbaţii adevăraţi', a declarat preotul într-o întâlnire cu enoriaşii din eparhia Tomsk.

Vezi și: Savanții anunță APOCALIPSA: Consecinţe 'profunde asupra umanităţii' din cauza creşterii nivelului apelor

În acest context, responsabilul Patriarhiei ruse a propus introducerea unei cote în şcoală pentru ca 40% din posturi să fie ocupate de bărbaţi, deoarece - în opinia sa - femeile nu sunt prea înclinate spre pedagogie. 'Da, o educatoare la grădiniţă mai merge, dar la şcoală pedagogul trebuie să fie bărbat', susţine preotul Dmitri Smirnov, evitând să abordeze problema discriminării în învăţământ.

Mai mult, pentru tânăr, 'dacă este sănătos, nu nebun, atunci armata este cu siguranţă cea mai bună şcoală a vieţii', spune el.

În consecinţă, consideră preotul Dmitri Smirnov, s-ar rezolva şi o altă problemă a societăţii ruse: 'Frumoasele noastre tinere' şi-ar găsi uşor cu cine să se căsătorească, 'dar cu condiţia de a da naştere la cel puţin cinci copii'.

Astfel, crede reprezentantul bisericii ruse, 'în 20 de ani, ruşii ar deveni cel mai puternic popor din Europa' şi problema demografică ar fi rezolvată.

În opinia oficialului Patriarhiei, 'orice femeie normală la cap visează la un Făt-Frumos, să fie iubită şi să aibă pentru cine să facă copii'.

'Daţi-le un soţ! Însă de unde să-l iei? Uite, stă unul acolo, nu departe, în pantaloni scurţi şi pufăie dintr-o ţigară. Credeţi că poate ceva? Nu poate nimic, îi este frică de toate', îşi continuă argumentaţia şeful Comisiei Patriarhiei ruse pentru problemele familiei, deplângând starea în care a ajuns bărbatul în societatea rusă.

La ritmul actual de scădere a natalităţii, nu se ştie cât va mai exista Rusia, poate 20-30 de ani, susţine acesta, denunţând în termeni severi întreruperile de sarcini. În timp ce 'ruşii dispar precum mamuţii, musulmanii şi vecinii chinezi' se înmulţesc în progresie geometrică, mai spune el, afirmând că, dacă femeile se plâng astăzi că 'nu vor să înmulţească sărăcia', mâine va fi prea târziu, întrucât ruşii riscă să devină 'sclavi la ei acasă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.