Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu de pădure a distrus 50 de case în localitatea Valparaiso

Romania TV
incendiu vegetatie

Un incendiu de pădure a devastat marţi o zonă din localitatea de coastă Valparaiso mistuind cel puţin 50 de case şi lăsând fără curent electric 90.000 de locuinţe, potrivit Biroului Naţional de Urgenţă (Onemi), citat de EFE, potrivit Agerpres.

Incendiul, care este încă activ, a fost declanşat de două focare diferite şi simultane care au izbucnit marţi după-amiază în pădurile din Rocuant şi San Roque, şi s-au unit în apropiere de loclitatea La Isla. 

Deocamdată, flăcările au ars între 15 şi 8,5 hectare de vegetaţie, iar apropierea de zona locuită a determinat decretarea alertei roşii în municipiul Valparaiso, potrivit Onemi.

Citește și: Fenomen CIUDAT în prima zi de Crăciun: trei CUTREMURE succesive au avut loc în România

La faţa locului au fost desfăşurate 15 brigăzi, 4 avioane şi 4 elicoptere ale Corporaţiei Naţionale Forestiere (Conaf); 28 de unităţi ale Pompierilor Voluntari din Valparaiso, 11 din localitatea învecinată Vina del Mar şi alte 15 din localităţile din apropiere. 

Corpul de Pompieri din oraşul Valparaiso a informat pe reţelele de socializare că a fost decretată alerta roşie şi evacuarea localnicilor din zona de pericol. 

Guvernatorul municipiului Valparaiso, Jorge Martínez, a declarat presei că se cercetează cauzele incendiului, care se suspectează că a fost declanşat în mod intenţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.