Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un informator care a ajutat la asasinarea generalului Qassem Soleimani va fi executat în Iran

Qasem Soleimani

Justiţia din Iran a anunţat condamnarea la moarte a unui cetăţean iranian care a furnizat informaţii serviciilor secrete americane şi israeliene privind deplasările comandantului Qassem Soleimani, transmite Reuters. Sentinţa urmează să fie executată în curând potrivit Agerpres.

Soleimani, comandantul forţei iraniene de elită Quds, a fost ucis în 3 ianuarie în Irak, în urma loviturii unei rachete lansate de o dronă a Statelor Unite. Washingtonul a susţinut că generalul era coordonatorul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran împotriva forţelor americane din regiune.

"Mahmoud Mousavi-Majdd, unul din spionii pentru CIA şi Mossad, a fost condamnat la moarte. El i-a informat pe inamicii noştri despre deplasările martirului Soleimani", a anunţat într-o conferinţă de presă televizată Gholamhossein Esmaili, purtătorul de cuvânt a sistemului judiciar iranian.

În 8 ianuarie, Iranul a ripostat la uciderea lui Soleimani printr-un atac cu rachete asupra bazei militare irakiene Ain al-Assad, unde staţionau forţe americane. Niciun militar din SUA nu a fost ucis sau rănit imediat, însă ulterior câteva sute de soldaţi au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.