Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un întreg arsenal! Polițiștii au confiscat peste 24 de tone de articole pirotehnice în perioada 22 noiembrie - 9 decembrie

petarde artificii

Poliţiştii au confiscat 24.760 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 669.184 de lei, în urma a 536 de controale desfăşurate în perioada 22 noiembrie - 9 decembrie, în complexe, pieţe şi alte obiective, în urma unei acţiuni naţionale pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, în urma acestei acţiuni, intitulată "Foc de artificii", au fost înregistrate 126 de dosare penale, în care sunt cercetate 145 de persoane. De asemenea, au fost constatate 134 de infracţiuni şi aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.850 de lei.

Acţiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice şi juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Astfel, în perioada 22 noiembrie - 9 decembrie 2021, au fost verificate 177 de persoane fizice şi juridice autorizate, fiind efectuate 536 de acţiuni în complexe, pieţe şi alte obiective. Pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost identificate şi 117 persoane fizice şi juridice neautorizate.

Poliţia Română a declanşat, pe 22 noiembrie, acţiunea naţională "Foc de artificii", pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate de persoanele fizice şi juridice cu articole pirotehnice.

Conform IGPR, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, acţionează pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii cooperează cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale - Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.