Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un irakian în vârstă de 14 ani a murit, în Austria, în timpul unei ascensiuni spre cea mai mare peşteră de gheaţă din lume

austria harta

Un irakian în vârstă de 14 ani a murit duminică în urma unor căderi de pietre, în timpul unei ascensiuni spre cea mai mare peşteră de gheaţă din lume, situată în Austria, la 1.600 de metri altitudine, în munţii Tennen (Tennengebirge), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Adolescentul a fost lovit în piept în timp ce se afla pe poteca ce duce de la telecabină la intrarea în situl natural numit "Lumea uriaşilor de gheaţă" (Eisriesenwelt), din apropiere de localitatea Werfen din Pongau, în regiunea Salzburg.

Citește și: Epidemiologul Molnar Geza vine cu vești bune: Al doilea vârf va fi depăşit în maxim două săptămâni şi va începe fără nicio discuţie o scădere

"La 400 de metri deasupra sitului, o piatră cu un volum de aproximativ doi metri cubi s-a detaşat în urma ploilor abundente de sâmbătă", a explicat geologul Gerald Valentin.

Cu o lungime de 42 de kilometri, această reţea descoperită în 1879 este considerată cea mai mare succesiune de grote glaciare din lume.

În sezonul de vârf, până la 2.500 de persoane vizitează în fiecare zi această zonă, care duce aproximativ un kilometru spre interior şi unde pot fi admirate arcade monumentale şi cristaline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.