Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jucător care a primit wild card la dublu a ajuns şi pe tabloul de simplu, din lipsă de tenismeni, la US Open

antena3.ro
tenis

Un jucător care a primit wild card la dublu a ajuns şi pe tabloul principal de simplu, din lipsă de tenismeni, la US Open, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Polonezul Kamil Majchrzak, locul 107 ATP, trebuia să joace în primul tur de simplu cu Benoit Paire, locul 22 ATP, dar francezul a fost exclus din competiţie după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Organizatorii l-au înlocuit pe Paire cu Marcel Granollers, locul 151 de simplu, dar spaniolul a refuzat, motivând că nu are suficiente meciuri în picioare şi vrea să se concentreze pe proba de dublu.

Aşa a ajuns americanul Ernesto Escobedo, locul 185 ATP de simplu, care a primit wild card la dublu, să joace şi la simplu.

Această situaţie a fost posibilă în urma "regulilor Covid" ale actualei ediţii a US Open. Limitând numărul de participanţi şi plasându-i într-o "bulă" pe jucători, organizatorii au anulat calificările, deschizând tabelul de simplu pentru primii 120 clasaţi, la care au adăugat 16 wild card-uri.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 109: Javrelor! Leprelor! Aici este vorba despre copii

După tragerea la sorţi, în cazul unor noi abandonuri (accidentări, cazuri de infectare cu noul coronavirus etc), doar jucătorii înscrişi la dublu, luaţi în ordinea clasamentului de simplu, pot fi integraţi pe tabloul principal.

Un tenismen nu va aprecia această poveste cu Escobedo: indianul Prajnesh Gunneswaran, locul 136 ATP, care a traversat globul pentru a ajunge la New York înaintea tragerii la sorţi, cu speranţa de a prinde tabloul de simplu, fiind bine plasat pe lista de aşteptare. Retragerea lui Fernando Verdasco i-a dat apoi şansa egipteanului Mohamed Safwat, locul 135 ATP, să intre la "masa bogaţilor". Acum, Gunneswaran a fost sărit din schemă pentru că nu a fost intregrat în "bulă", acesta fiind motivul pentru care se preferă jucătorii de pe tabloul de dublu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.