Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător al ONU, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare în Turcia

ciocanel judecator

Un judecător turc al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a fost condamnat miercuri de către un tribunal din Ankara la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru apartenenţă la mişcarea predicatorului Fethullah Gulen, acuzat că a pus la cale puciul eşuat din iulie 2016, relatează AFP. Aydin Sefa Akay, unul dintre magistraţii Mecanismului ONU pentru Tribunalele Internaţionale (MTPI), a fost declarat vinovat de apartenenţă la ''o organizaţie teroristă armată'', potrivit agenţiei de presă Dogan.

Tribunalul a ordonat punerea lui în libertate, cu interdicţia de ieşire din ţară, pe durata procedurilor în apel, potrivit Dogan. Dacă va fi confirmată condamnarea sa, Akay se va întoarce la închisoare pentru a-şi executa pedeapsa. Judecătorul Akay a fost reţinut în septembrie 2016, apoi eliberat, în aşteptarea procesului, conform Agerpres.

La sfârşitul lui ianuarie, MTPI a ordonat Turciei să-l elibereze pe Akay până la 14 februarie, pentru ca el să-şi continue activitatea, subliniind că judecătorii beneficiază de imunitate diplomatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.