Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător brazilian a cerut Netflix să nu mai difuzeze o satiră care îl prezintă pe Iisus într-o relație homosexuală și care a stârnit reacții dure

netflix

Un judecător brazilian a cerut Netflix să nu mai difuzeze o satiră care îl prezintă pe Iisus într-o relație homosexuală și care a stârnit reacții dure în Brazilia, potrivit Associated Press, anunță MEDIAFAX.

"Prima ispită a lui Hristos", realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos și care a avut premiera pe 3 decembrie 2019, a atras critici și din partea politicienilor conservatori, evanghelici și catolici.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un "invitat surpriză" pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Ulterior, peste 760.000 de persoane au semnat o petiție pe site-ul Change.org prin care se solicita ca filmul să fie retras pentru că "jignește creștinii".

"Susținem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credința a 86% din populație", a spus Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, și membru al Congresului.

Ulterior, de Crăciun, sediul companiei producătoare, Porta dos Fundos, din Rio de Janeiro a fost ținta unui atac cu cocteiluri Molotov. Nicio persoană nu a fost rănită.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

Brazilia rămâne cea mai mare țară catolică din lume. Aproximativ 64% din populație se identifică drept catolici, potrivit recensământului din 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.