Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul căruia i se cere revocarea explică în cât timp trebuie să o demită Iohannis pe Kovesi

www.ccr.ro
CCR

Judecătorul Petre Lăzăroiu a explicat că este exclusă o eventuală reevaluare a deciziei privind revocarea Laurei Codruța Kovesi, magistratul prezentând mai multe variante referitoare la perioada de timp în care președintele ar trebui să pună în aplicare hotărârea.

Întrebat, într-un interviu la Antena3, dacă există vreun temei pentru reevaluarea deciziei de revocare a lui Kovesi, Lăzăroiu a spus: Exclus! Când o instanță să o decizie definitivă, ea se execută, nu mai nimic de făcut. Niciodată nu s-a întâmplat ca o decizie să nu fie pusă în aplicare. Curtea când a dat decizii, (cauza n.r) a plecat din curtea Curtii, urmeaza celelalte institutii care sunt in joc. Am zis ce trebuie sa faca, a spus Lăzăroiu, menționând că dacă decizia nu se pune în aplicare este problema altor puteri din stat, nu a CCR.

Întrebat dacă președintele încalcă Constituția, magistratul a răspuns: Asta se subînțelege. Când nu se pune în aplicare o decizie a CCR, este în afara Constituției.

Referitor la termenul în care șeful statului trebuie să pună în aplicare decizia de revocare a procurorului șef al DNA, judecătorul a spus: Noi nu am dat un termen președintelui, că nici legea nu prevede, se pornește de la colaborarea loială. S-ar înțelege, într-o primă fază, că de îndată trebuie pusă în aplicare. Dacă vrei să găsești un termen, nu poți găsi decât prin asemănare cu alte decizii. (..) Dacă Parlamentul nu pune în acord o decizie a CCR, acel text (în cazul unei decizii a CCR n.r) dispare. Mai avem similitudine între obiectul unui control, care zice că președintele promulgă în 10 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.