Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător federal blochează ordinul administraţiei Trump care cere potenţialilor imigranţi să deţină asigurare de sănătate

Agerpres
Donald Trump

Un judecător federal a blocat temporar sâmbătă un ordin al administraţiei Trump care ar fi impus potenţialilor imigranţi să demonstreze că au asigurare de sănătate în termen de 30 de zile de la sosirea în SUA sau suficienţi bani pentru a plăti o serie rezonabilă de cheltuieli medicale previzibile, transmite Reuters, Agerpres.

Judecătorul Michael Simon din Portland, statul Oregon, a acordat un ordin de restricţionare temporară de 28 de zile care împiedică reglementarea să intre în vigoare la 3 noiembrie. Contestarea juridică va continua.

În dispoziţia legală ce cuprinde 18 pagini, Simon afirmă că daune potenţiale la adresa unor potenţiali imigranţi şi a familiilor acestora justifică un blocaj la nivel naţional. "Confruntarea cu un risc posibil de a fi despărţiţi de membrii familie şi o întârziere în obţinerea unei vize la care altfel membrii familiei ar avea dreptul constitue un prejudiciu ireparabil', susţine judecătorul american.

Şapte cetăţeni americani şi o organizaţie de advocacy au intentat un proces pentru a bloca această reglementare, argumentând că aceasta "rescrie legile noastre privind imigraţia şi sănătatea printr-un ordin prezidenţial" care ar putea împiedica sute a mii de potenţiali imigranţi.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Potenţialii imigranţi se chinuiau să găsească acoperirea medicală necesară navigând printr-o birocraţie în domeniul sănătăţii complicată care, în mare parte, nu s-a adresat până acum celor care nu sunt încă pe teritoriul SUA.

Ordinul preşedintelui afirmă că scopul urmărit este ca furnizorii de asistenţă medicală şi contribuabilii să nu mai suporte "costuri substanţiale pentru plata cheltuielilor medicale suportate de persoanele care nu au asigurare de sănătate sau capacitatea de a plăti asistenţa medicală". Sunt menţionate, totodată, cifre potrivit cărora "posibilitatea ca imigranţii legali să nu aibă asigurare medicală este de aproximativ trei ori mai mare comparativ cu cetăţenii Statelor Unite".

Experţii în politici de asigurare de sănătate spun că imigranţii folosesc sistemul SUA mai rar decât americanii. Conform unei analize realizate de Leighton Ku, directorul Centrului pentru cercetări ale politicilor de sănătate de la Universitatea George Washington, imigranţii recenţi fără asigurare au reprezentat mai puţin de o zecime din procentul de 1% al cheltuielile medicale din SUA în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.