Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător va analiza cererea de eliminare a acuzațiilor legate de droguri în procesul legat de filmul 'Rust'

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Un judecător din statul american New Mexico va examina miercuri solicitarea prin care Hannah Gutierrez, armuriera filmului "Rust", a cerut excluderea din proces a unor acuzaţii formulate de procurori, potrivit cărora consumul ei prezumtiv de droguri ar fi contribuit la împuşcarea mortală, în 2021, a directoarei de imagine Halyna Hutchins de către actorul Alec Baldwin pe platoul de filmare, informează Reuters.

Procurorii statului New Mexico susţin că armuriera filmului "Rust", Hannah Gutierrez, a consumat marijuana, cocaină şi alcool în serile de după filmări şi că acest lucru i-a afectat judecata în ziua împuşcăturii fatale, ceea ce a determinat-o să încarce din greşeală un glonţ real în arma folosită de Alec Baldwin, potrivit Agerpres.

Actorul Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzaţia de omor prin imprudenţă. Data la care va avea loc procesul său nu a fost deocamdată stabilită.

În cazul în care juriul din procesul lui Gutierrez, care va începe pe 21 februarie în Santa Fe, va vedea o legătură între presupusul ei consum de droguri şi moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, atunci ar putea să se considere că Hannah Gutierrez a acţionat cu nepăsare faţă de normele de siguranţă şi ea ar putea fi găsită vinovată de omor prin imprudenţă, care se pedepseşte cu până la 18 luni de închisoare, au declarat mai mulţi experţi în drept.

Procurorii au declarat că nu dispun de teste antidrog sau de alte probe în afară de declaraţiile unor martori pentru a susţine acuzaţiile privind drogurile.

"Întregul argument al procurorilor se bazează pe speculaţii şi presupuneri", a declarat avocatul lui Gutierrez, Jason Bowles, într-un document depus în instanţă, cerând ca o acuzaţie de "falsificare de probe", legată de presupusa posesie de cocaină de către armurier, să fie exclusă din procesul intentat clientei sale pentru omor prin imprudenţă.

Halyna Hutchins a fost ucisă atunci când o copie a unui revolver Colt .45 folosită de Alec Baldwin la repetiţii a tras un glonţ real, care a lovit-o pe directoarea de imagine a filmului "Rust". Acelaşi glonţ l-a lovit şi pe regizorul peliculei, Joel Souza, însă acesta a supravieţuit.

Gloanţele reale sunt strict interzise pe platourile de filmare.

Procurorii susţin că Hannah Gutierrez a adus gloanţele reale pe platoul de filmare la începutul producţiei într-o cutie de muniţie în care acestea erau amestecate cu gloanţe inerte, oarbe.

Avocatul Jason Bowles a susţinut că gloanţele reale ar fi putut fi aduse pe platoul de filmare de către membri nemulţumiţi ai echipei tehnice sau de un furnizor de recuzită.

Hannah Gutierrez, care lucra pe atunci ca directoarea departamentului de armament la cea de-a doua sa producţie cinematografică, a declarat că a verificat fiecare cartuş în timp ce încărca pistolul lui Alec Baldwin, apoi i l-a înmânat primului asistent al regizorului filmului, Dave Halls.

Dave Halls este singurul membru al echipei de producţie care a fost condamnat pentru moartea Halynei Hutchins, după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.