DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un jurist a înființat Asociaţia Victimelor Abuzurilor Direcţiei Naţionale Anti-Coruptie din România

Sigla DNA

Mihai Banu, un jurist de 30 ani, și-a propus să lupte împotriva abuzurilor făcute de anumiți procurori din cadrul DNA.

Astfel, Banu vrea acum să vină în sprijinul multor românilor care Au fost urmăriți penal, privați de libertate cu lunile, dar într-un final s-a dovedit că sunt nevinovați.

Pentru aceștia s-a înființat Asociația Victimelor Abuzurilor Direcției Naționale Anti-Corupție (AVADNAR).

Citește și: dna/" target="_blank">Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

”Asociaţia Victimelor Abuzurilor Direcţiei Naţionale Anti-Coruptie din România (AVADNAR) constituie o entitate civică care reprezintă interesele tuturor victimelor abuzurilor DNĂ, indiferent de categoria socială din care acestea fac parte (fie că vorbim de procurori, poliţişti, judecători, oameni politici, etc), aceasta având o reprezentativitate naţională. În această direcţie, salutăm proaspăta decizie a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru trimiterea în judecată a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, precum şi excluderea din magistratură a celui din urmă. Eforturile asociaţiei noastre au fost, astfel, răsplătite, deşi misiunea noastră este lungă şi anevoioasă, având în vedere că lista celor care au săvârşit astfel de abuzuri este mult mai lungă.

Ne concentrăm pe sprijinul emoţional şi logistic al acestor victime, precum şi pe reabilitarea lor socială, având în vedere că abuzurile acestei instituţii au distrus familii, vieţi omeneşti, cariere.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

Avem deasemenea drept obiectiv şi prevenţia, prin venirea în întâmpinarea nevoii cunoaşterii principalelor aspecte legate de sistemul legislativ românesc, derulând programe de formare şi informare accesibile tinerelor generaţii de elevi şi studenţi.

Totodată, ne bucură faptul, deşi este doar o palidă consolare pentru sumedenia victimelor abuzurilor DNĂ, că strădaniile asociaţiei noastre, acţiunile permanente întreprinse în fiecare din judeţele ţării au început să se resimtă, iar principiul haidekyan al “ domniei legii “’ să-şi facă simţită prezenţa şi în România.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

Ne propunem ca represiunea nedreaptă, cercetarea abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigarea la infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură private să devină doar o tristă amintire în sistemul juridic românesc, în ceea ce priveşte comportamentul oamenilor de drept! În acest sens, AVADNAR va continua să lupte pentru repararea întregului deficit de imagine al victimelor abuzurilor DNĂ, concentrându-ne, cu sprijinul instituţiilor abilitate, precum Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pe demascarea tuturor “torţionarilor“ şi pedepsirea aspră a acestora, în raport cu suverana lege.”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de Asociaţia Victimelor Abuzurilor Direcţiei Naţionale Anti-Coruptie.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.