Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul Timotei Prahoveanul: 'Râvna aceasta a fost dovedită în slujirea mediatică, la un alt amvon'

basilica.ro

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul l-a hirotonit diacon sâmbătă, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, pe teologul Bogdan Alexandru Radu, editor la Departamentul „Actualitatea” al Televiziunii Trinitas TV a Patriarhiei Române.

Noul diacon hirotonit de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor va sluji la Biserica „Sfântul Elefterie”‑Nou, Paraclis Patriarhal, din Protoieria Sector 5 Capitală, informează Ziarul Lumina.

PS Timotei Prahoveanul l-a felicitat pe noul diacon.

„Cred că și părintele Bogdan Alexandru a primit această chemare de care s‑au bucurat primii diaconi ai Bisericii, din vremea când a urmat slujirii Domnului absolvind cursurile Seminarului Teologic din București, ale Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, iar apoi începând studiile doctorale. A dovedit râvnă prin lucrarea sa, mai întâi la Biserica Sfântul Mina, și râvna aceasta a fost dovedită în slujirea mediatică, la un alt amvon, care se adresează multor oameni care nu pot ajunge la biserică sau aflați în dificultate. Îl felicit pe părintele Bogdan Alexandru pentru slujirea de până acum și pentru slujirea pe care o are de împlinit de acum înainte, precum și pentru lucrarea de la Televiziunea Patriarhiei Române”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Tot în timpul Sfintei Liturghii, PS Timotei Prahoveanul l-a hirotonit întru preot pe seama Parohiei „Sfântul Andrei”‑Chitila, Protoieria Sector 1 Capitală, pe diaconul Gheorghe Ichim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.