Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist A MURIT ÎNECAT, în mare, la Constanța

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Un jurnalist a murit, sâmbătă, înecat în mare, la Constanța. Bărbatul care a murit în largul plajei Modern din Constanța e Mircea Țuglea, scriitor și jurnalist. În vârstă de 43 de ani, el era redactorul-șef al revistei locale Tomis.

Potrivit echipelor de intervenție, Mircea Țuglea s-a aventurat în larg deși marea era agitată, iar curenții puternici. Medicii s-au zbătut să îl salveze, dar nu au avut succes.

Mircea Țuglea era căsătorit și avea 2 copii, scrie ziuadeconstanța.

Citește și: Demisie de răsunet de la Antena 3! Ce prezentator a decis să plece

Alte 5 persoane au fost în pericol de moarte astăzi, după ce s-au aventurat în mare.

Scriitor, publicist și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mircea Țuglea s-a născut pe 14 aprilie 1974, la Tecuci, județul Galați. A absolvit Liceul „George Călinescu“, iar în 1996 a devenit licențiat al Facultății de Litere a Universității „Ovidius“. Membru fondator al Cenaclului de Marți, coordonat de reputatul și regretatul critic literar Marin Mincu, care i-a fost și mentor, Mircea Țuglea a fost, între anii 1996 și 1998, bursier Herder la Universitatea din Viena, după o recomandare venită din partea maestrului său.

Citește și: Inedit! Cu ce sponsor s-a ales echipa lui Hagi

În anul 2007 a devenit doctor în litere al Universității din București, cu o teză de doctorat consacrată operei lui Paul Celan, concretizată în lucrarea „Paul Celan și avangardismul românesc. Reactualizarea sensului“. Între 2011-2013 a urmat o bursă postdoctorală din partea Academiei Române pentru studiul liricii poetului Paul Celan, în urma căreia a publicat volumul de critică și cercetare literară „Lirica lui Paul Celan și gândirea contemporană“.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Între anii 1998-2006, Mircea Țuglea a predat limba și literatura română la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța. Din iulie 2016, inițiase seria întâlnirilor cu tineri scriitori români, sub egida „Atelierele revistei Tomis“. Era implicat în multe proiecte culturale și lucra la roman.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.