Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist de la The Moscow Times a fost reținut la Belgorod: Este suspectat de spionaj în favoarea Ucrainei

belgorod

Kirill Ponomariov, un jurnalist de la The Moscow Times, a fost reținut la Belgorod (vestul Rusiei, la granița cu Ucraina, n.r.). Potrivit rapoartelor preliminare, acesta este suspectat de spionaj în favoarea Ucrainei, a anunțat canalul de Telegram al Comitetului anti-război din Belgorod, citat de publicația rusă Meduza (cu sediul în Riga).

Ilia Kostiukov, fondatorul comitetului, a declarat pentru Dozhd că Ponomariov a intervievat refugiați din Ucraina și s-a prezentat ca jurnalist ucrainean în timpul conversației. În timpul conversației au fost prezenți ofițeri de poliție. La auzul cuvintelor lui Ponomariov, aceștia "au devenit foarte tensionați" și, prin urmare, l-au reținut pe jurnalist, a sugerat Kostiukov.

La momentul publicării acestui articol au trecut mai mult de trei ore de când Ponomariov a fost reținut. Jurnalistul nu a fost încă eliberat din secția de poliție. Un avocat nu a fost lăsat să îl vadă, scrie Comitetul anti-război din Belgorod.

Ministerul de Interne și The Moscow Times nu au comentat încă situația.

UPDATE: Comitetul editorial al Moscow Times a confirmat reținerea jurnalistului. "Ponomariov a acționat în baza însărcinării comitetului editorial, comunicând cu cetățeni din Rusia și Ucraina care au fost salvați din bombardamente. El a reușit să înregistreze mai multe interviuri cu rezidenții căminului înainte de a fi reținut de poliție. Corespondentul a reușit să sune la redacție și să raporteze reținerea sa, după care a încetat să mai ia legătura cu ei", a precizat redacția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.