Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist de televiziune din Honduras a fost asasinat în sudul ţării

AJC.com
foc de arma, pistol

Un jurnalist care lucra pentru o televiziune regională din sudul Hondurasului a fost asasinat duminică, au anunţat poliţia şi mai multe organizaţii umanitare, transmite AFP prellată dde Agerpres.

Poliţia din Nacaome Valle, la 100 de kilometri sud de capitala Tegucigalpa, a făcut cunoscut într-un comunicat că Leonardo Gabriel Hernandez, 54 de ani, a fost grav rănit de gloanţe, după care a încetat din viaţă la spital.

Potrivit unor martori citaţi de poliţie, în timp ce jurnalistul de afla pe stradă, "un individ care se deplasa pe jos l-a intreceptat şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui".

Leonardo Gabriel Hernandez lucra pentru canalul local de televiziune Valle TV. O organizaţie neguvernamentală, Comitetul pentru libertatea de exprimare (C-Libre), a precizat că el era redactorul-şef şi prezentator al unei emisiuni intitulate 'El pueblo habla' (Poporul vorbeşte).

Un alt jurnalist din regiune, Julio Lopez, a declarat că, deocamdată, cauzele asasinării lui Hernandez, cunoscut ca un opozant al guvernului hondurian, nu sunt cunoscute.

Potrivit Comisiei naţionale pentru drepturile omului, acest asasinat ridică la 77 numărul jurnaliştilor şi altor persoane lucrând în media ucişi în Honduras cu începere din 2001.

Purtătorul de cuvânt al comisiei, Julio Velasquez, a deplâns că 92% din aceste crime au rămas nepedepsite în absenţa unei anchete serioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.