Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un kamikaze ISIS s-a aruncat în aer în Turcia

antena3.ro
atac turcia

Un presupus jihadist din gruparea Statul Islamic (SI) s-a aruncat în aer în timpul unei percheziţii a poliţiei într-un imobil din Gaziantep, oraş din Turcia situat în apropiere de frontiera cu Siria, au informat joi mai multe media, scrie AFP. "Un terorist care se afla într-o ascunzătoare a Daech (acronimul arab al SI) şi-a acţionat centura cu explozivi" remarcând prezenţa poliţiştilor, a transmis agenţia de presă Dogan, fără să precizeze dacă forţele de securitate au fost lovite. Numeroase ambulanţe au fost trimise la faţa locului, potrivit agenţiei.

Niciun poliţist nu a fost rănit, a transmis agenţia proguvernamentală de presă Anatolia, adăugând că teroristul a murit în explozie şi că o altă persoană care se găsea în imobil a fost arestată. Turcia este în stare de alertă maximă după ce a fost lovită de o serie de atentate sinucigaşe legate de conflictul kurd sau atribuite SI, care au făcut zeci de morţi, conform Agerpres.

 

Nivelul de vigilenţă a fost deosebit de ridicat joi, zi de sărbătoare în Turcia, care a marcat Sărbătoarea tineretului şi sportului în comemorarea declanşării "războiului de independenţă" lansat în 1919 de Mustafa Kemal Atatürk.

 

Membru al NATO şi al coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite, Turcia pare să îşi fi intensificat operaţiunile împotriva SI în nordul Siriei, unde jihadiştii deţin controlul asupra unor zone de la graniţa turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.