Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un laborator de testare din Polonia şi-a suspendat activitatea după ce un angajat a fost testat pozitiv COVID-19

Twitter
covid 19 coronavirus

Un laborator de testare pentru coronavirus din Varşovia şi-a suspendat activitatea după ce unul dintre angajaţii săi a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2, iar 17 membri ai personalului au fost plasaţi în carantină, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Acesta este un risc inerent în implementarea acestor sarcini în prima linie", a declarat Grzegorz Juszczyk, directorul Institutului Naţional de Igienă din Polonia, unde se află laboratorul, a anunţat postul privat TVN.

Persoana în cauză nu a fost implicată în procesul de testare, însă a intrat în contact cu mai multe persoane din laborator, a mai spus Juszczyk, adăugând că laboratorul efectuează între 60 şi 120 de teste zilnic.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

Niciuna dintre persoanele implicate în procesul de diagnostic nu a prezentat simptome ale bolii până în prezent, a spus Juszczyk, care a afirmat că speră ca noi echipe să fie create care să permită reluarea activităţii laboratorului în 48 de ore. Între timp, toate suprafeţele din laborator vor fi decontaminate.

În Polonia există în total 21 laboratoare de testare pentru coronavirus.

Unii polonezi s-au plâns de un număr insuficient de teste, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut ţărilor să efectueze mai multe teste pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Polonia va primi din China peste 10.000 de teste pentru coronavirus şi zeci de mii de alte articole de echipament pentru combaterea epidemiei de COVID-19, a informat miercuri seara ministerul sănătăţii de la Varşovia.

Polonia a confirmat 325 de cazuri de coronavirus şi cinci decese până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.