Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un laureat al premiului Nobel pentru pace e acuzat de înșelăciune: Autoritățile au emis un mandat de arestare pe numele 'bancherului'

Nobel

Un mandat de arestare a fost emis pe numele economistului din Bangladesh și laureatului premiul Nobel pentru pace Muhammad Yunus, după ce acesta nu s-a prezentat la o audiere, fiind acuzat că i-ar fi înșelat pe angajații companiei pe care o conduce, potrivit The Jakarta Post, potrivit Mediafax.

Un judecător de la o instanță din Dacca a emis ordinul după ce angajați ai companiei de software Grameen Communications (GC) au înaintat o plângere, declarând că au fost concediați pentru că au înființat un sindicat.

Yunus, ce conduce compania, nu s-a prezentat la audiere, pentru că nu se afla în țară.

Directorul executiv și un manager senior din cadrul companiei s-au prezentat în instanță și au plătit cauțiunea.

OMV Petrom a dat lovitura: Compania a găsit un zăcământ uriaș de naze naturale, în România

"A plecat din Bangladesh înainte de a primi vreo citație pentru a se prezenta în instanță. După întoarcere, va fi făcut un demers legal potrivit", a declarat avocatul lui Yunus, Kazi Ershadul Alam.

Supranumit "bancherul săracilor", Muhammad Yunus, un economist renumit, a fondat Banca Grameen, prima astfel de instituţie din lume care acordă credite unor persoane care nu pot prezenta garanţii.

În anul 2006, Muhammad Yunus şi Bănca Grammeen au primit premiul Nobel pentru pace pentru un sistem inovator de microcreditare care avantajează antreprenorii din zonele rurale.

Cu toate acestea, Yunus, în vârstă de 79 de ani, se află într-un conflict cu premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, încă din anul 2007.

În anul 2011, a pierdut funcția de conducere a Băncii Grameen, în urma unei mișcări ce se presupune că a fost orchestrată de Hasina. Aceasta l-a acuzat că "suge sânge" de la cei săraci, susținând că banca percepe dobânzi mai mari de 20 de procente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.