Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un liberal sare la gâtul lui Petre Daea în scandalul legumelor toxice: 'După cinci zile, avem o declarație, nesusținută de rezultate concrete'

captura Senat
Vlad Pufu

Senatorul liberal Vlad Pufu reacționează după ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că agricultorii care folosesc substanțe toxice pentru tratarea legumelor vor rămâne fără subvențiile oferite de ministerul de resort.

„1. Timp de aproape o săptămână, instituțiile statului – Direcția Agricolă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Fitosanitară – nu au reușit să lămurească dacă există legume compromise, ca urmare a tratării excesive cu fertilizanți, în solariile legumicultorilor sau, mai grav, ajunse deja în circuitul comercial. Mă așteptam ca a doua zi să avem controale și o concluzie rapidă.

2. Situația trebuie urgent lămurită întrucât lovește în încrederea consumatorului și compromite întreaga activitate a legumicultorilor cinstiți.

3. Instituțiile responsabile prelevează, prin eșantionare, 18 probe de la 900 de producători! Adică doar 2% !

4. Puținele probe care sunt prelevate au rezultatele în două săptămâni, când loturile de produse sunt deja în comerț sau consumate.

5. Instituțiile din subordinea ministrului Daea sunt anchilozate. Astăzi, după cinci zile, avem o declarație, nesusținută de rezultate concrete.

6. Pe scurt, nu ne putem baza pe Ministerul Agriculturii că ceea ce consumăm zilnic din piețe este sigur din punct de vedere alimentar.

7. Era absolut necesar ca a doua zi după ancheta poliției să existe un punct de vedere explicativ, tehnic, cu privire la acest caz.

8. Este urgent nevoie de teste rapide în piețe, dar soluțiile nu trebuie să vină de la noi, ci de la specialiști!

9. Ca să reziste politic programul Tomata al domnului Daea, nu trebuie să ne întrebăm cum ajung legumele și fructele atât de timpuriu pe piețele noastre?

Retoric, bineînțeles”, scrie liberalul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.