Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un liberal se plânge de prețul mare al apei potabile: Atacăm în instanţă preţul exagerat

Pinterest
robinet apa

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunţat că liberalii au strâns 10.000 de semnături de la locuitorii municipiului Brăila pentru demararea unui proces colectiv împotriva Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea, operatorul unic de apă din judeţ, pe motiv că „percepe cel mai mare tarif la apa potabilă din ţară, în condiţiile în care Dunărea trece prin oraş".

„În urma acţiunilor pe care le-am avut alături de colegii mei din municipiul Brăila, la acest moment avem strânse 10.000 de semnături. Aceste semnături vor fi înmânate casei de avocatură cu care lucrăm şi va începe redactarea actului prin care vom ataca în instanţă preţul exagerat la apă potabilă. Vom începe cu municipiul Brăila. Mai avem de strâns câteva mii de semnături pentru judeţ, pentru că procesele vor fi total diferite, fiindcă în municipiu apa este potabilă, iar în judeţ apa nu este potabilă. Vreau să facem două procese distincte. Vom avea mai multe puncte de atacat în judeţ, decât în municipiu. În urmă cu patru-cinci luni, am făcut analize în 10-12 comune şi s-a dovedit că apa nu poate fi consumată decât pentru uzul casnic, nu pentru a fi băută", a declarat deputatul Alexandru Popa, potrivit Agerpres.

De la 1 martie 2023, brăilenii plătesc pentru apă potabilă 9,67 lei/mc apa potabilă (8,87 lei fără TVA de 9%) şi pentru canalizare-epurare 5,28 lei/mc (4,84 lei fără TVA).

Preşedintele PNL Brăila a precizat că toate cheltuielile legate de judecată aferente acestui proces colectiv vor fi suportate din indemnizaţia sa de parlamentar.

„Aşa cum am spus încă de când am ieşit parlamentar, mi-am donat, lună de lună, indemnizaţia pentru a ajuta oamenii din judeţul Brăila aflaţi în situaţii financiare dificile. Am luat hotărârea ca pentru o lună, două, trei, cât va fi nevoie, indemnizaţia mea să meargă către această casă de avocatură, care va reprezenta interesele tuturor brăilenilor care au semnat pentru demararea procesului împotriva CUP Dunărea. Lucrurile care sunt în spatele acestui preţ exagerat la apă potabilă sunt strigătoare la cer, achiziţii de maşini de zeci de mii de euro, înţeleg că sunt câteva zeci de maşini cumpărate, firme căpuşă, contracte foarte mari", a afirmat Alexandru Popa.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.