Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider al sârbilor din Kosovo va fi rejudecat

kosovo

Curtea de apel de la Pristina a anulat o condamnare de 9 ani închisoare pentru crime de război în cazul unuia dintre principalii lideri ai sârbilor din Kosovo, Oliver Ivanovic, şi a dispus rejudecarea cazului, a anunţat joi avocatul acuzatului, citat de AFP. ''Am primit în scris verdictul Curţii de apel din Pristina, prin care se dispune desfăşurarea unui nou proces'', a declarat avocatul Nebojsa Vlajic.

Curtea de apel 'nu a putut confirma cu certitudine faptul că Ivanovic este la curent cu crimele de război sau că le-ar fi organizat ori ordonat', a adăugat Vlajic. Acum în vârstă de 63 de ani, Oliver Ivanovic a fost declarat vinovat în ianuarie 2016, de un tribunal internaţional la Kosovska Mitrovica (nordul Kosovo), pentru 'incitare a paramilitarilor' sârbi să ucidă patru civili kosovari albanezi, arestaţi în oraşul menţionat, potrivit verdictului primei instanţe. Această crimă a avut loc în aprilie 1999, în timpul conflictului dintre gherilele kosovare care luptau pentru independenţă şi forţele sârbe. Belgradul a calificat verdictul respectiv drept 'consternant şi scandalos'.

Arestat în ianuarie 2014, Oliver Ivanovic a fost primul înalt responsabil politic al comunităţii sârbe din Kosovo condamnat de Misiunea de poliţie şi justiţie a UE în Kosovo (EULEX) pentru crime de război. El a pledat nevinovat şi a făcut greva foamei pentru a protesta contra încarcerării sale, conform Agerpres. Avocatul Nebojsa Vlajic a precizat că va cere punerea în libertate a clientului său în aşteptarea noului proces. Conflictul armat din Kosovo (1998-1999) s-a soldat cu 13.500 de morţi, dintre care peste 10.800 de kosovari albanezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.