Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider mafiot italian, dat în urmărire pentru crime în Germania a fost arestat la Lisabona

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un lider mafiot italian dat în urmărire în dosarul unor omoruri din Germania a fost arestat la Lisabona, a informat marţi poliţia italiană. Conform agenţiei ANSA, preluată de dpa, este vorba de un membru al clanului Pelle-Vottari din cadrul organizaţiei criminale calabreze 'Ndrangheta, implicat într-un conflict de decenii cu rivalii din familiile Strangio-Nirta, potrivit AGERPRES.

În 2006 şi 2007, în conflictul dintre grupările mafiote respective s-au comis în Germania zeci de crime, inclusiv un masacru într-un restaurant din Duisburg, incident care a produs un şoc la scară naţională, reaminteşte dpa.

Suspectul arestat acum a supravieţuit, după un schimb de focuri de armă, unei răni de glonţ la coloana vertebrală, în iulie 2006, dar de atunci a fost nevoit să folosească un scaun cu rotile. A urmat răzbunarea - în preajma Crăciunului, în acelaşi an, a fost ucisă soţia şefului clanului rival.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Urmărit pentru această crimă, mafiotul a fost identificat şi reţinut luni într-un spital din capitala Portugaliei, unde era internat pentru a fi tratat de COVID-19.

Cazierul său consemnează că el a fost deja închis, începând din 2008, iar în 2017 a fost transferat de o instanţă în arest la domiciliu la Milano, în aşteptarea sentinţei definitive a Curţii de Casaţie a Italiei. După ce a părăsit ilegal locul respectiv, în iunie 2019, a fost dat în urmărire internaţională, fiind inclus de Ministerul de Interne de la Roma pe lista celor căutaţi cu prioritate.

'Ndrangheta este considerată în prezent cea mai puternică organizaţie mafiotă. Originară din Calabria - regiunea din vârful "cizmei", peninsula italiană - gruparea a ajuns lideră a traficului de cocaină în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.