Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL dă de pământ cu nostalgicii ALDE

epp_alde

Un refuz al afilierii la PPE ar putea însemna chiar ieşirea din PNL, însă acest lucru nu le-ar aduce europarlamentarilor şi finalul de mandat. În ciuda faptului că sunt aleşi pe liste de partid, parlamentarii europeni nu depind de emblema sub care au candidat. Un lider PNL ar vrea ca acest lucru să se schimbe, astfel încât un europarlamentar căruia i se retrage sprijinul politic să-şi piardă şi mandatul.

Ar trebui să se umble la lege. Eu nu sunt de acord ca ei să beneficieze de imunitate în politică şi numai noi, aleşii locali, să ne pierdem mandatele dacă plecăm din partid”, a declarat, pentru stiripesurse.ro, Mircea Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, cel care coordonează fuziunea PNL-PDL în Regiunea de Vest.

N-ar fi exclus ca unii să refuze să treacă la PPE, deşi n-ar fi corect şi n-ar fi loial, fiindcă toţi parlamentarii ăştia europeni au ajuns acolo prin munca celor din teritoriu, iar dacă cei din teritoriu decid - niciodată nu e 100%, dar minoritatea trebuie să se supună deciziilor majorităţii - ei ar trebui să respecte deciziile. Ei nu s-au ales independenţi şi decid ei cu soarta lor. Am muncit cu toţii ca să ajungă acolo”, a mai declarat Moloţ.

Liderul PNL Hunedoara acceptă că liberalii au dreptul să se exprime împotriva trecerii la PPE, însă crede că aceștia trebuie să fie responsabili şi să respecte deciziile partidului.

Pe același subiect:

SURSE – Opoziție în PNL: un europarlamentar va refuza înscrierea în PPE

Europarlamentar PNL, despre revolta faţă de trecerea la PPE

Stroe: 3 europarlamentari PNL sunt cu noi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.