Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL își critică proprii colegi: Dublarea alocațiilor, luată la plesneală

pnl

Plenul Camerei Deputaților a votat, miercuri, dublarea alocațiilor de stat pentru copii, de la 42 la 84 de lei. Amendamentul care a făcut posibil acest lucru a fost inițiat de PNL, PSD fiind pus în fața faptului împlinit la votul din plenul Camerei Deputaților unde Opoziția s-a mobilizat exemplar.

Referindu-se la această măsură, europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, a precizat că aceasta e o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică.

În opinia deputatului european, "nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii. Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România".

Citește și: OFICIAL Alocatiile copiilor au fost DUBLATE

Chiar dacă dublarea alocaţiilor pentru copii a fost o măsură luată de Parlament la propunerea PNL, Theodor Stolojan a declarat la RFI că el este economist înainte de a fi politician: "Bun, Opoziţia se manifestă şi bine că au făcut acest lucru, dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.