Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL îl acuză pe Liviu Dragnea de șantaj și amenințare

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a afirmat, marţi, că solicitarea liderului PSD Liviu Dragnea către premier de a abroga hotărârea de Guvern privind data alegerilor se înscrie, din punct de vedere penal, la şantaj şi ameninţare.

"Cererea domnului Dragnea către Guvernul României de a abroga Hotărârea de fixare a datei alegerilor se încadrează, din punct de vedere penal, la următoarele categorii: şantaj şi ameninţare. La acestea putem adăuga mita electorală din fondul de rezervă, constatată de Curtea de Conturi, şi abuzul în cazul Ordonanţei de preluare forţată a primarilor, constatată deja de Curtea Constituţională", a declarat Mihai Voicu.

Citește și: Replica zilei vine de la Dana Grecu: 'Știrile Antenei 3 l-au făcut pe Iohannis președinte'

Potrivit lui Voicu, "Dragnea a mai participat sau iniţiat următoarele acţiuni: limitarea dreptului de vot pentru Diaspora la precedentele alegeri prezidenţiale, refuzul de a organiza alegeri parţiale pentru câteva milioane de electori şi tentativă, eşuată, de a restrânge dreptul la liberă exprimare". "Mai nou, domnul Liviu Dragnea contestă dreptul Guvernului de a fixa data alegerilor şi dreptul partidelor de a contesta constituţionalitatea unor legi. Pentru Liviu Dragnea şi PSD, democraţia, însăşi, este un grup infracţional organizat. De ce le este frică nu vor scăpa: într-un singur tur sau în două, PSD tot va pierde alegerile. Românii au anticorpi puternici la pesedism, care rezistă şi reacţionează la orice tentativă de limitare a drepturilor democratice, de abuz, intimidare sau şantaj. Îmi pare rău că dl Dragnea încearcă să importe la nivel naţional metodele primitive de a face politică pe care le-a pus în aplicare în întreaga sa carieră politică", a completat liderul PNL, conform sursei citate.

Citește și: DNA a dat o nouă lovitură: Reținere de la ANAF

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale şi să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru scrutin. Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor, spune Agerpres.

Citește și: Decizie de ultimă oră a Metrorex: Ce se întâmplă cu zona Eroilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.