Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider USR rupe rândurile şi cere încetarea scandalului cu PNL: 'Singura prioritate e să scoatem țara din criză, nu să o băgăm în alta'

podul.ro
pnl usr

În plin război al declaraţiilor şi al acuzaţiilor reciproce între PNL şi USRPLUS, deputatul Tudor Benga, membru în Biroul Naţional USR, cere încetarea ostilităţilor şi concentrarea pe reforma mare în Parlament. Benga afirmă că voinţa alegătorilor este aceea de a vedea reforma majore realizate, nu scandal, chiar dacă modul în care a fost demis Vlad Voiculescu "nu e în regulă".

"No bun, acum că suntem finalmente un singur partid, USRPLUS, după decizia judecătorească definitivă de vineri, poate ne mai vine nițel și mintea la cap. Fiindcă așa cum arată lucrurile azi, pe drept sau pe nedrept, noi ieșim deocamdată ăia mai șifonați din scandalul curent. Am explicat deja din postarea de miercuri de ce modul în care au fost zburați din minister Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan nu e în regulă. Însă dincolo de asta realitatea simplă e că eu nu prea aud alegători ai PNL-ului vociferând la Cîțu sau la Orban că ce neprincipiali sunt și ce urât se poartă cu partenerii de coaliție. Aud însă o grămadă de voci de la alegătorii noștri care ne zic să ne băgăm mințile în cap, că nici VV nu e fără de prihană, și să ne vedem frumușel de treabă că mai nimeni din afara partidelor n-are chef de circotecă politică acum ci de scos țara din pandemie.

Așa că simt nevoia să zic și public ceea ce le-am zis și colegilor mei in ședința de Birou Național Reunit al USRPLUS convocată de urgență miercuri după-amiază. Unu, e că mandatul nostru a fost tot timpul unul de reformă profundă și că treaba asta nu se face doar la Guvern ci mai ales la Parlament. Câtă vreme proiectele de reformă electorală stau la sertar, comisia de cod electoral e amânată pentru sfântu' așteaptă, despre reforma administrativă nu zice leadershipul coaliției nici psss, pensiile speciale sunt doar luate din vârful parlamentar dar in rest neatinse, ei bine câtă vreme noi nu începem să punem piciorul în prag pentru reformă la Parlament degeaba o să țipăm că suntem trași pe margine la Guvern.

Doi, că eu unul nu voi vota nici o moțiune de cenzură împotriva propriului meu guvern. Aberații d-astea n-a mai făcut decât Dragnea și minionii lui de parlamentari PSD. Cu tot respectul dar eu nu vreau să ne facem de băcănie după ce i-am înfierat atunci ca pe rușinea Europei, Florin Cîțu nu este Sorin Grindeanu oricât de supărați am fi noi pe el acum, și nici parlamentarii USRPLUS nu sunt roboței docili care să se execute oricând simte șefimea nevoia să se cocoșească. În același timp însă eu nici nu voi mai vota la Parlament orice proiect vine de la Guvern sau partenerii de coaliție doar fiindcă e al nostru și aia e. Avertizez de săptămâni bune conducerea pe subiectul ăsta și dacă prioritățile legislative de reformă ale USRPLUS nu încep să apară repejor pe ordinea de zi eu unul îmi rezerv dreptul să-mi folosesc votul în consecință.

Trei, nu știu dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban care-i dracul mai negru sau vulpea mai șireată în materie de reforme sau sabotarea lor. În decembrie negociatorii USRPLUS l-au preferat fără drept de apel pe Cîțu în postura de premier. Ceea ce nu înseamnă că nu e posibil să fi greșit. Dar înseamnă totuși că trebuie să avem un pic grijă când, cum și de ce ne sucim. Și de asemenea să gândim un pic si trei pași înainte și să vedem exact cam care-s perspectivele de guvernare și reformă a statului după ce se va încheia războiul pe putere din PNL in septembrie. Nu de alta dar știm foarte bine că bucăți consistente din PNL încă suspină după USL și visează dulce la un guvern fără USRPLUS sprijinit din umbră de vechii lor tovarăși de arme.

Închei aici subliniind un lucru cât se poate de clar: modul în care premierul Cîțu i-a zburat pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan nu e deloc în regulă și reflectă clar o frică enormă de reformă reală atât în rândul PNL-ului cât și în tot restul establishment-ului politic din ultimii treizeci de ani. Însă am spus-o din 7 decembrie și am tot repetat-o: câtă vreme noi n-am fost în stare să luăm decât 15% la alegerile din decembrie instrumentarul nostru este limitat. Ori punem pe masă limpede liniile noastre roșii de reformă și dacă alea nu se întâmplă până la un termen fix atunci și ieșim de la guvernare fără alte discuții. Ori ne asumăm că deocamdată cu 15% doar atâta putem și ne vedem de treabă fără supradoză de istericale. Oamenii se uită azi la noi și, din păcate, sau din fericire, pentru fiecare votant USRPLUS care ne aplaudă de pe margine și ne strigă " până la capăt, nu cedați nici un centimetru" e și un altul care zice "eu nu pentru scandal v-am votat, capul sus și osul la treabă".

Realitatea seacă e că pe oameni puțin îi interesează dinamica din coaliție sau pe cea din interiorul partidelor. Iar eu, ca om ales în conducerea USRPLUS pe listele opoziției interne, am învățat pe propria piele acest adevăr dureros. Pe oameni îi interesează în mod covârșitor rezultatul, nu procesul. Iar deși eu continui să cred că pe termen lung lucrul ăsta ne costă pe toți, rămân totodată și la credința fundamentală a procesului democratic care zice că alegătorii au întotdeauna dreptate. Iar alegătorii în clipa asta zic că singura prioritate e să scoatem țara din criză, nu să o băgăm în alta", scrie deputatul Tudor Benga pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.